Tornen les nostres receptes fàcils i ràpides per fer a casa. Avui, us ensenyem a preparar uns deliciosos espaguetis amb carbonara trufada. Per llepar-se’n els dits!

Primer de tot, coneixem els ingredients que necessitarem (per a 2 persones):

– 120gr d’espaguetis (RUMMO)
– 2 rovells d’ou de gallines camperes
– 150gr Guanciale
– 40gr Pecorino o Parmesà rallat
– 2 culleretes de postre de salsa tartufata (es pot substituir per pecorino trufat en l’ingredient anterior)
– Sal
– Pebre negre
– 100 – 150 ml  d’aigua de la cocció dels espaguetis
– Tòfona fresca (opcional, si no se’n disposa, doblar la quantitat de cullerades de salsa tartufata)

Un cop tenim tots els ingredients preparats, ja podem començar a cuinar el nostre deliciós plat d’espaguetis amb carbonara trufada. Comencem!

1. Bullim els espaguetis amb aigua abundant i un bon grapat de sal. Haurem d’aturar la cocció 1 minut abans del temps recomanat pel fabricant. És molt important que reservem part de l’aigua de la cocció.

Mentre estan bullint els espaguetis (fer punt 2 i 3)

2. En un bol suficientment gran per que hi càpiga la pasta, posarem el formatge ratllat, la salsa tartufata, els dos rovells d’ou, pebre negre acabat de moldre (al gust) i afegirem l’aigua de la cocció poc a poc sense parar de remenar amb unes varetes perquè no qualli l’ou.

3. Tallarem el guanciale en daus grans i els saltejarem en una paella a foc viu fins que quedin daurats.

4. Quan estiguin els espaguetis, els escorrerem i els afegirem a la paella amb el guanciale. Un cop junt, ho saltejarem tot durant 1 min a foc viu.

5. Un cop saltejats els espaguetis, els afegirem al bol amb la barreja feta en el punt 2. Ho remenarem enèrgicament fins que quedi tota la salsa ben integrada amb la pasta.

6. Arribats a aquest punt ja gairebé tindrem el nostre plat llest. Ara només ens queda disposar la pasta en un plat, ratllar tòfona fresca per damunt i servir.

Esperem que us aprofitin molt aquests espaguetis amb carbonara trufada!